Choď na obsah Choď na menu
 


Voľný zväzok - Spolužitie na divoko

25. 9. 2009

TAKZVANÉ SPOLUŽITIE NA DIVOKO „

 

     V súčastnosti sa čoraz častejšie stretáme s názorom , že sviatosť manželstva je prežitok. Mnohí tvrdia „ k spoločnému šťastiu nepotrebujeme žiaden „papier“ –sobášny list.

Majú na to mnoho argumentov , ktorými sa snažia  oklamať samých seba.

     Hovoria že majú právo  na skúšku  partnéra . Neuvedomujú si, že ľudská láska nepripúšťa skúšku. Ona vyžaduje úplne a definitívne darovanie sa osôb.

     Iní argumentujú tým, že aj tak sa rozvedú, resp. iní sa zosobašili a aj tak sa rozviedli , oni nechcú prežiť ten stres z rozvodu . Každý, kto si to myslí, nemyslí to zo svojim partnérom úprimne – nedôveruje sebe  a ani jemu.

Ďalším argumentom protisobášnej mentality je argument  Svadba stojí kopu peňazí , my si radšej zájdeme na dovolenku, alebo si niečo kúpime. – Nestojí – Dá sa urobiť aj s rozumom. Len treba chcieť.

 

      Takéto voľné spolužitie katechizmus označuje termínom konkubinát- voľna láska. Je ťažkým previnením proti  dôstojnosti manželstva. Ničí  sa sama idea rodiny, oslabuje zmysel pre vernosť a vylučuje zo sviatostného prijímania. / KKC 2390/

     Hreší nielen ten, kto takto žije , ale aj ten  , kto takýto zväzok schváľuje, alebo sa mu mlčky prizerá.

 

  A na záver :  NAJVIAC TRPIA DETI, KTORÉ  SA NARODIA DO TAKÉHOTO  ZVäZKU.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

essay to buy p98ftd

(Eugeneamasp, 6. 4. 2023 19:09)


Seriously many of beneficial facts!
writing paragraphs and essays https://writingresearchtermpaperservice.com cheap writing services https://essaypromaster.com